Összetevők: 100% aszkorbinsav (l-aszkorbinsav). A termék biofermentációval, nem génmódosított alapanyagból készül (non GMO).
Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. Mindennapi étkezésünkkel kell pótolnunk, mert szervezetünk nem képes előállítani. Felhasználható sütéshez (tésztákhoz, kenyerekhez), tartósítószerként (befőttekhez, lekvárokhoz). Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, hiszen nagy mértékben megakadályozza a szerveztünk számára káros szabadgyökök kialakulását. Az aszkorbinsavat testünk azonban nem képes önmagától előállítani, így fontos, hogy étkezésünk során biztosítsuk annak rendszeres bevitelét.
A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában.
Az étkezési
aszkorbinsav gyakorlatilag mennyiségi korlátozás nélkül használható a
sütés-főzés során, hiszen – lévén vízben oldódó vitamin – túladagolása
nem lehetséges, a szervezet számára felesleges mennyiség a vizelettel
természetes módon ürül.
Az aszkorbinsav a befőzés során is kedvelt
adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel
hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását.
Vitaminpótlásra fogyasszon az aszkorbinsav porból naponta 1 lapos teáskanálnyit (1g) egy pohár gyümölcslében, teában oldva lehetőleg étkezés után.Befőttek, savanyúságok, lekvárok készítésénél 5 kg hőkezelt késztermékhez adjon 1 evőkanál (5 g) aszkorbinsavat.
Minőségét megőrzi:2024 12.25.
100% Homoktövis Velő 200mlA homoktövis egy igazán különleges növény,összetevői miatt egy igazi csoda..
1,500 Ft
Zafír Contra Spiculum kapszula 30dbGyermekláncfű, Feketekömény, Fenyőtű!Az Egészségügyi Világtanács ..
5,930 Ft
Naturmind Natúr aszkorbinsav 250g